Срещата беше информативна. Обяснихме какъв е подходът, с който ще подготвим

...
Срещата беше информативна. Обяснихме какъв е подходът, с който ще подготвим
Коментари Харесай

Трус в парламента! Шарлатаните Киро и Асен се скриха! ГЕРБ: Имат срок до неделя, след това – край

Срещата беше информативна. Обяснихме какъв е методът, с който ще подготвим стратегия на Министерски съвет, която не се явява като политическа стратегия, която би трябвало да се договаря.
Важно е да създадем документ, който по-късно би могъл да получи поддръжка в Народното събрание, това изисква диалози сред специалистите. Това съобщи след края на срещата с представители на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Николай Денков от ПП-ДБ.
По-рано през днешния ден представителите на двете най-големи обединения в Народното събрание се срещнаха в Огледална зала на Народното събрание.
От страна на ГЕРБ-СДС на диалозите бяха ръководителят на групата Десислава Атанасова, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и депутати, измежду които Десислава Танева, Теменужка Петкова, Костадин Ангелов. От страна на ПП-ДБ на срещата участваха съпредседателят на ПГ на обединението Николай Денков.

„ Документът го приготвяме ние, като „ Продължаваме промяната “, която ще предлага Министерски съвет. Тя ще бъде разисквана с специалистите от другите страни, доколкото имаме потребност от поддръжка в Народно събрание. Когато бъде подготвен първият вид, ще можем да го обсъдим без да има някакви изненади. Ние считаме, че би трябвало да подготвим стратегия за 18 месеца, до края на 2024 година “, разгласи Денков.
На излизане от залата Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС съобщи, че е имало конструктивен ефект от днешните диалози, само че отхвърли да даде повече детайлности.
„ Започваме работа по секторни политики “, съобщи от своя страна Десислава Атанасова от ГЕРБ.
„ Трябва да намерим излаз от обстановката, тъй като тя за никой не е лека. Разбираме причините на ПП-ДБ, само че ние също имаме гласоподаватели, имаме и органи, не е елементарно решение да вървим към общо болшинство, само че в случай че го вършим в името на непоклатимост, то би трябвало да подхождаме отговорно. Ние подхождаме постоянно съществено и отговорно.
Всеки състав и конструкция на държавно управление би трябвало да отразява, че ГЕРБ-СДС е победител на два следващи избора “, уточни тя.
От думите й стана ясно още, че ГЕРБ-СДС са сложили на ПП-ДБ изискване в границите на почивните дни да показват състав и конструкция на Министерски съвет. И това при положение, че ПП-ДБ още считат, че е редно ГЕРБ да постъпят ексцентрично като се откажат от първия мандат и да дадат поддръжката си за втория.
“Ако и това не се случи в границите на периодите, които сме разписали, имаме цялостните учредения да считаме, че подхождат неофициално към това да формираме дружно болшинство и общо ръководство. На срещата се появи само и единствено Николай Денков. Асен Василев, който авансово персонално удостовери пред мен, че ще пристигна на срещата, не пристигна в продължение на час. Това е ясна проява, че те нямат особена ангажираност с това, което обявиха през вчерашния ден.
Не знам на какво се дължи да правиш едно във вчерашния ден, а през днешния ден да правиш нещо напълно друго. Казали сме, че търпеливо ще извървим целия развой. Полагаме всички старания да намерим излаз от обстановката, тя не е лесна за никого. Не е елементарно решение дружно да вървим към общо болшинство и общи политики, само че в случай че го вършим в името на непоклатимост, то би трябвало да подхождаме отговорно ”, акцентира Атанасова.
„ Ние постоянно подхождаме с цялата съвестност към обстановката. Когато се води сериозен диалог за ръководство, това не е детска игра. Трябват политики, експертиза, отговорност и решения.
Ако до неделя не ни се показа състав на кабинет, ще считаме, че илюзията, че можем да приказваме съществено за устойчиво държавно управление, не е лишена от смисъл. Тоест всичко това за огромната отговорност на някого е било илюзорно “, сподели още тя.
Стъпките по-късно са: диалог с всички останали партии и парламентарни групи, а последният вид, по думите на Атанасова, остава държавно управление на малцинството.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР